Reparationer

Smycken är något som ligger oss varmt om hjärtat och som används dagligen. När man använder smycken dagligen nöts de mer än vanligt och behöver tittas igenom med jämna mellanrum. Ibland är det länkar på kedjor som behövs förstärkas ibland är det ringar som behöver ändras i storlek. Med lång erfarenhet och ett noggrant öga hjälper vi er med era smycken direkt i vår ateljé. Ingen form av reparation är för komplicerad för oss. Vi arbetar med roséguld, gultguld, vittguld, palladium, platina, silver & titan. Utan mellanhänder blir det kostnadseffektivt för er och ni får chansen att prata med fack folk som är otroligt kunniga på området hos oss.

 

Omarbetning

Vi omarbetar kunders guld dagligen. Kanske är det farmors gamla ring eller ett konfirmationssmycke ni fick i gåva längre bakåt i tiden. Ibland formar vi om guldet som det är, sätter i en enkel sten, lägger till en handgravyr eller smälter vi ner det till något helt nytt och vackert. Oftast vill de som kommer till oss göra en alldeles egen favorit som de kan bära dagligen eller ge bort som en fin present, ett bestående minne till någon kär. Tillsamans med er designar vi något nytt och gör det till en trevlig stund. 

Värdering av smycken

Med våra 30 år av erfarenhet gör vi professionella värderingar åt våra kunder.

Vi hjälper er med:

Återanskaffningsvärde nyvärde: Vad ett föremål beräknas kosta nytt i butik (Nyvärde) eller på begagnatmarknaden (B-värde).
Delning: Vad ett föremål beräknas kunna inbringa på begagnatmarknaden.
Bouppteckning: Vad ett föremål omedelbart beräknas kunna omsättas för (materialvärde).

För värdering tar vi 600 kronor per timme löpande. Tar en värdering 15 minuter betalar ni bara för 15 minuter. Notera att värdering är kostnadsfri om ni väljer att sälja ert guld eller silver till oss, ni får då betalt omgående. Mindre summor kontant, större summor görs via banköverföring så tänk på att ta med er kontonummer och legitimation. Vi betalar alltid bra!

Gravyr

Vi gör maskingravyrer på smycken, doppresenter, pokaler och ringar. Vi har en mängd olika stilar att välja mellan. Vi gör handgravyrer utanpå smycken och ringar samt inuti ringar. Handgravyr är en uråldrig teknik som vi rekomenderar till er som uppskattar hantverk och vill få en djupare gravyr som är mer livfull med alla sina facetter och som tåler slitage mycket bättre! 

Rengöring & puts

Vi rengör era smycken med omtanke och anpassar sättet att återställa dem till sin fulla glans utan att göra åverkan på t.ex. känsliga ädelstenar.

Vi utför även ytbehandlingar på vitguld elektrolytiskt. På i princip alla vitguldssmycken som tillverkas idag lägger man en såkallad rodiumyta utanpå vitguldet. Dels för att göra det vitare och dels för att täcka ev.skarvar som ofta har en annan ton.

Vi polerar upp roséguld, gultguld, vittguld, palladium, platina, silver & titan. Smyckena blir som nya igen.  

Batteribyte klockor

Att byta batteri blir ett måste ibland, vi har ett stort sortiment av batterier till armbandsur. Man får räkna med att nya batterier håller i ca.1-2 år då olika urverk drar olika mycket batteri. Vi byter batterier på stående fot medan ni väntar, dock ej guldklockor. 

Glasögonreparationer

Ibland är olyckan framme, man kanske får ett slag på glasögonen så de går av eller råkar trampa på dem så bågen går av. Vi hjälper er med snabb service på både metall och titanbågar genom att svetsa ihop lösa delar eller bågar som gått av.