Vår historia

Smyckestudion startades 2005 av Martin efter 12 år i branschen, då började han jobba mot butiker runtom i Sverige på distans. I ateljén utförde han omarbetningar, nytillverkningar, reparationer och steninfattningar. Efter första året började steninfattningen ta över mer och mer. Han fick huvuduppdrag att sätta i diamanter i ringar åt både Smycka koncernens butiker, Efva Attling Stockholm och på uppdrag för Efva Attling Stockholm åt Orrefors Kosta Boda.

Två år senare hösten 2007 öppnades den nu fysiska butiken i Degerfors. Vårt företag Smyckestudion ligger i en bröllopsgalleria på sammanlagt 800kvm. Här ligger också ”Fest och bröllopspalatset”. I vår galleria hittar ni allt inför er stora dag!

I Smyckestudions ateljé och butik utförs dagligen nytillverkning och formgivning av förlovningsringar, vigselringar, högtidsgåvor, omarbetningar av kunders guld, smyckesreparationer, gravyrer med mera. 2013 utbildade vi oss även inom 3D-design det medför en ännu bättre service till er vid specialtillverkning.

Det vi märker är att våra kunder uppskattar att de får guldet de lämnar in i de smycken de vill ha gjorda på ett personligt sätt. Vi har haft många inspirerande och spännande möten med våra kunder både privat som företagtagskunder.

Ljuspunkter under åren:

•    Företagarpris 2012 ” Årets handelsföretag” i Degerfors.
•    Leveransen och det varma bemötandet av/till Loka brunn av tillverkade jubileums gåvor.
•    Leveransen och det varma bemötandet av/till Outokumpu. Gåva till Hans Majestät Konungen & Drottning Silvia.

/ Martin Johansen Guldsmedsmäster