När människor ibland kommer in och besöker vår affär och vi nämner att specialtillverkning sparar pengar åt dem får vi ibland höjda ögonbryn.

Här kommer vi adressera några av de vanligaste myterna om ämnet och förklara varför och hur specialtillverkningar faktiskt kan göra att ni sparar pengar.

MYT #1: Specialtillverkning är mycket dyrare

Detta kan inte vara längre bort från sanningen. Många juveleraraffärer har redan färdigtillverkade ringar i lager som ni kan handla av direkt. Du kanske inte inser detta men att ha ett lager kostar pengar. Ju längre ett lager ligger desto högre blir kostnaden för lagret och affären. Saker som att ändra kurshöjningar på guldet/diamanterna i varan och extra personalkostnader. Självklart kommer dessa kostnader vara gömda i priset på varan. Det mest kostnadseffektiva sättet är att beställa det man vill ha när man vill ha det och låta tillverka det just till dig.

MYT #2: Tilläggskostnader för specialtillverkning tillkommer

Fel igen. Vi på Smyckestudion tar inga extra avgifter för specialtillverkning, specialtillverkning är ett vanligt arbetsätt för oss.Vi är specialiserade på specialgjorda smycken så vi tar inget extra för just det då det är ett vanligt arbetssätt i vår butik. När du beställer en specialgjord vara hos oss bestämmer du helt på vad du vill lägga din budget på. Du väljer vilken typ av metall du vill ha, storleken/ antal och kvalité på diamanten/diamanterna eller andra sorts stenar samt ringstorlek. Allt detta bygger vi ihop enligt dina spesifikationer. Det slutar med att du betalar exakt för det du vill ha utan delar du egentligen inte vill ha.

Precis som scenen från ”Father of the bride” när Steve Martin drar bort två extra korvbröd från ett paket av åtta när korvpaketet kommer i ett sexpack. Du betalar exakt det du beställer och inget mer.

MYT#3: En stor budget är ett måste för specialtillverkning

Absolut inte. Vi arbetar med en budget från 1500: - och uppåt. Den vanligaste summan par spenderar på ringar är runt 10 000: - till 30 000: -. Detta är ett personligt beslut, du bestämmer summan och vi hjälper dig att skapa DIN ring inom budget. Vi har samma process för alla typer av budgettar.

Det finns också andra skäl till att specialtillverkning är bättre:

-Du kan anpassa ringarna exakt efter smak och funktionallitet.

-Du kan inkorperera meningsfulla symboler i ringen. Tex. ert bröllpsemblem.

 

-Ingen annan kommer ha burit din ring. Den kommer vara tillverkad bara till dig!